Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Jadłospis

Jadłospis na tydzień 16 - 20.04.2018 r.

Poniedziałek 16.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, pasztet drobiowy pieczony, pomidor, kawa biała

Zupa koperkowa z zacierką, kasza jęczmienna, klopsiki duszone w sosie pomidorowym, surówka z kalafiora, marchwi i jabłka, kisiel żurawinowy

Makaron z twarogiem polany bitą śmietaną, jabłko

Wtorek 17.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, filet drobiowy, kiełbaska krakowska sucha, papryka, pomidor malinowy, kawa biała

Zupa z czerwonej soczewicy, ziemniaki, sztuka mięsa z indyka, buraczki zasmażane na ciepło, kompot owocowy

Chrupki kukurydziane, serek Danio

Środa 18.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna – mix śniadaniowy 5 zbóż, pieczywo mieszane z masłem, jajko krojone na sałacie ze szczypiorem i rzodkiewką

Zupa krupnik – pęczak, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki

Zapiekanki z serem żółtym, papryka, ogórek świeży, ketchup, herbata z owoców leśnych

Czwartek 19.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka grahamka z masłem, kiełbaska z szynki na gorąco, ketchup, pomidor malinowy, herbata z cytryną

Zupa rosół z makaronem, ziemniaki, podudzie z kurczaka, sałata ze szczypiorem ze śmietaną, kompot agrestowy

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, herbata miętowa

Piątek 20.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Szwedzki stół: kakao z mlekiem, chleb wiejski z masłem, schab z komina, polędwica sopocka, ser żółty, jajko krojone, kabanosy drobiowe, pomidor malinowy, sałata, rzodkiewki, papryka

Zupa porowo – serowa, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

Rogal z sezamem, jogurt naturalny z owocami własnej produkcji, owoce

Jadłospis na tydzień 9 - 13.04.2018 r.

Poniedziałek 09.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, pasta rybna z tuńczyka, ogórek kiszony, herbata malinowa

Zupa pomidorowa z zacierką, ziemniaki, kotlet schabowy, sałata ze szczypiorem z jogurtem naturalnym, kisiel żurawinowy

Pączuszki twarogowe, kawa biała, pomarańcza

Wtorek 10.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, indyk pieczony, szynka gotowana, pomidor, papryka

Zupa fasolowa, makaron z mięsem i warzywami w sosie pomidorowo – paprykowym, kompot owocowy

Kasza jaglana z musem owocowym, banan

Środa 11.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, jajecznica na parze ze szczypiorem na masełku, pomidor malinowy, kawa biała

Zupa barszcz czerwony, ziemniaki, pieczone roladki drobiowe z serem żółtym i marchewką, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, szczypioru, kompot z aronii

Ciasteczka owsiane, jogurt naturalny z owocami

Czwartek 12.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z ryżem jaśminowym, bułka orkiszowa z masłem, ser żółty, pomidor, kalarepa do pochrupania

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, kasza bul gur, pieczeń rzymska w marynacie, sałatka z pomidora ze śmietaną, kompot z czarnej porzeczki

Obwarzanki z twarogiem własnej produkcji, herbata z dzikiej róży

Piątek 13.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, kiełbasa z szynki, filet z kurczaka gotowany, pasta z fasoli białej z pomidorem, sałata, szczypior, papryka, kawa biała

Zupa szpinakowa z jajkiem, ziemniaki, kotleciki z kalafiora z sosem koperkowym, surówka wiosenna, kompot śliwkowy

Bułka z dynią z masłem, twarożek z jabłkiem, kakao, jabłko

Jadłospis na tydzień 3 - 6.04.2018 r.

Wtorek 03.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, pasztet drobiowy pieczony, ogórek kiszony, kawa biała

Zupa z czerwonej soczewicy, placki mączne z jabłkiem, kompot owocowy

Makaron polany jogurtem owocowym, banan

Środa 04.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni z masłem, wędlina mieszana, ser żółty, sałata, ogórek świeży, kawa biała, banan

Zupa marchewkowa z makaronem, kasza jęczmienna, klopsiki drobiowe w sosie koperkowym, surówka z kapusty białej, marchwi, cebuli czerwonej z prażonymi pestkami słonecznika, kompot wieloowocowy

Rogal z masłem, serek Danio, herbata malinowa, jabłko

Czwartek 05.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami Corn Flakes, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek z miodem, marchew do pochrupania

Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, sztuka mięsa z szynki, surówka jarzynka z buraczków, kompot śliwkowy

Minibułeczka owsiana z masłem, kakao, pomarańcza

Piątek 06.04.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, kiełbasa żywiecka, jajko krojone, ser żółty, warzywa: sałata, papryka, pomidor malinowy, szczypior, kawa biała

Zupa brokułowa, ziemniaki, ryba pieczona – dorsz, surówka wielowarzywna, kompot z czarnej porzeczki

Chrupaki kukurydziane, jogurt owocowy, owoce

Jadłospis na tydzień 26 - 30.03.2018 r.

Poniedziałek 26.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, jajecznica na parze ze szczypiorem, ogórek kiszony, kawa biała

Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki, kotlet schabowy z fileta kurczaka, surówka z kapusty czerwonej i marchwi, kompot owocowy

Babeczki piaskowe, serek Bakuś, herbata z cytryną, owoc

Wtorek 27.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, bułka grahamka z masłem, twarożek z jabłkiem, marchew do pochrupania

Zupa rosół z makaronem, ziemniaki, podudzie z kurczaka, sałata ze szczypiorem z jogurtem naturalnym, kompot żurawinowy

Kasza jaglana z musem jogurtowo – malinowym, owoc

Środa 28.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, szynka z fileta kurczaka, papryka, pomidor, rzodkiewka, kawa biała

Zupa barszcz czerwony, kasza gryczana, udziec indyczy duszony w warzywach, surówka z kapusty kiszonej z prażonymi pestkami słonecznika, kompot wieloowocowy

Budyń śmietankowy, herbatniki, woda mineralna, jabłko

Czwartek 29.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni z masłem, kiełbaska z indyka odtłuszczona, papryka, ogórek kiszony, ketchup, herbata z cytryną

Zupa porowo – szpinakowa z jajkiem, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot z aronii

Jogurt z owocami, chrupki kukurydziane, pomarańcza

Piątek 30.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną, chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, pomidor

Zupa grochowa, ziemniaki, ryba pieczona, surówka wielowarzywna, kompot z czarnej porzeczki

Chleb żytni ze słonecznikiem, pasta z fasoli ze szczypiorkiem, jajko krojone na sałacie, pomidor, kawa biała

Jadłospis na tydzień 19 - 23.03.2018 r.

Poniedziałek 19.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami Corn Flakes, chleb słonecznikowy z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, papryka

Zupa krupnik z koprem, ziemniaki, bigos z mięsem i kiełbaską, kompot owocowy

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, jabłko

Wtorek 20.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką, kakao, mandarynka

Zupa krem z zielonego groszku, ziemniaki, kotlet drobiowy z cukinią, buraczki na ciepło, kompot z aronii

Ryż z musem truskawkowym, napój miodowo - cytrynowy

Środa 21.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb orkiszowy z masłem, pasta rybno – jajeczna z makreli, ogórek kiszony, szczypior, herbata z cytryną

Zupa z czerwonej soczewicy, kasza pęczak, karkówka lub szynka duszona w sosie pieczeniowym, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, rzodkiewki, pietruszki, prażonych pestek dyni i słonecznika, kisiel truskawkowy

Jogurt naturalny z owocami własnej produkcji, wafel ryżowy, pomarańcza

Czwartek 22.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami pełnoziarnistymi, chleb wiejski z masłem, tarkowany ser żółty, pomidor, papryka, jabłko

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, ziemniaki, gałka mięsno – drobiowa w sosie pomidorowym, surówka z marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym, kompot agrestowy

Makaron z twarogiem polany jogurtem greckim

Piątek 23.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista z masłem, schab pieczony, szynka gotowana, sałata, papryka, ogórek, świeży, kawa biała

Zupa fasolowa, pierogi z twarogiem w polewie śmietanowo – jogurtowej, kompot z czarnej porzeczki

Mix owocowy z orzechami, wafel kukurydziany

Jadłospis na tydzień 12 - 16.03.2018 r.

Poniedziałek 12.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista z masłem, wędlina mieszana, papryka, pomidor, kawa biała, jabłko

Zupa solferino z natką pietruszki, ryż po azjatycku z kurczakiem, kompot truskawkowo - żurawinowy

Makaron z twarogiem z polewą jogurtowo - śmietanową

Wtorek 13.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb mieszany z masłem, jajko krojone na sałacie ze szczypiorem i rzodkiewką

Zupa kalafiorowa z koperkiem, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki

Budyń śmietankowy z owocami, Chrupaki

Środa 14.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Rogal z sezamem z masłem i serkiem Bakuś, kakao naturalne z mlekiem, marchew do pochrupania

Zupa ogórkowa z ryżem, kasza bul gur, gulasz mięsny z indyka, surówka z warzyw mieszanych z oliwą z oliwek, kisiel owocowy

Ciasto murzynek własnej produkcji, mleko

Czwartek 15.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, kiełbaski z indyka na gorąco, ketchup, pomidor, herbata z cytryną

Zupa pomidorowa z zacierką, ziemniaki, roladki drobiowe z marchewką, surówka colesław, kompot z owoców mieszanych

Kasza jaglana z musem owocowym, banan

Piątek 16.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, kiełbaska żywiecka, udziec indyczy, szynka gotowana, jajko krojone, ser żółty, sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, szczypiorek, kawa biała

Zupa porowo – serowa, ziemniaki, mintaj pieczony, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

Chrupki kukurydziane, jogurt owocowy, mandarynka

Jadłospis na tydzień 5 - 9.03.2018 r.

Poniedziałek 05.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem, mandarynka

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, kasza pęczak, pulpeciki w sosie pomidorowym, surówka z kapusty czerwonej, marchwi i cebuli z oliwą z oliwek, kompot z czarnej porzeczki

Muffinki własnej produkcji, mleko, jabłko

Wtorek 06.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni razowy z masłem, szynka gotowana z fileta kurczaka, kiełbaska krakowska sucha, pomidor, papryka, kawa biała

Zupa barszcz czerwony, ziemniaki, indyk pieczony z warzywami, surówka z kalafiora, jabłka, natki pietruszki z jogurtem naturalnym, woda mineralna z wyciśniętą cytryną

Chrupki kukurydziane, jogurt owocowy

Środa 07.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z kaszą jaglaną, grahamka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorem, pomarańcza

Zupa rosół z ryżem parabolicznym, ziemniaki, podudzie z kurczaka, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem greckim, kompot truskawkowo - jeżynowy

Babeczki piaskowe, kakao, jabłko

Czwartek 08.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, pasta rybna z tuńczyka z jajkiem, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, kalarepa do pochrupania

Zupa z czerwonej soczewicy, ziemniaki, kotlet schabowy panierowany w płatkach kukurydzianych, surówka jarzynka z buraczków z papryką, kisiel cytrynowy

Wafel ryżowy, jogurt naturalny z mrożonymi truskawkami własnej produkcji

Piątek 09.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, ser żółty, wędlina drobiowa, papryka, sałata, ogórek świeży, kawa biała, cytryna z ksylitolem

Zupa grochowa, naleśniki z twarogiem, kompot z aronii

Ciasteczka kokosowo – owsiane (własny wyrób), sałatka owocowa, kawa biała

Jadłospis na tydzień 26.02 - 02.03.2018 r.

Poniedziałek 26.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z makaronem, chleb żytni z masłem, pasztet drobiowy pieczony własnej produkcji, papryka

Zupa kapuśniak, kasza jęczmienna, gulasz mięsny z szynki wieprzowej, surówka jarzynka z buraczków, kompot z czarnej porzeczki

Ryż zapiekany z jabłkiem

Wtorek 27.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb pełnoziarnisty z masłem, jajecznica na parze ze szczypiorem, kawa biała, mandarynka

Zupa fasolowa, ziemniaki, pieczeń rzymska w marynacie, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi z jogurtem naturalnym, kompot agrestowy

Placuszki bananowe z mąki kukurydzianej (wyrób własny), kawa biała

Środa 28.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka z dynią z masłem, szynka z kurczaka, schab gotowany, sałata, papryka, ogórek, kawa biała, jabłko

Zupa porowo – szpinakowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z selera, marchwi i jabłka, kisiel cytrynowy

Kuleczki twarogowe własnej produkcji, herbata z cytryną

Czwartek 01.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kluseczki lane na mleku, chleb mieszany z masłem, polędwica sopocka, szynka gotowana, ser żółty, pomidor, papryka żółta

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, eskalopki drobiowe, surówka wielowarzywna z prażonymi pestkami dyni i słonecznika, kompot z owoców mieszanych

Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane, owoce

Piątek 02.03.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, kiełbaska z indyka na gorąco, ketchup, pomidor, kakao naturalne z mlekiem

Zupa krupnik z natką pietruszki, ziemniaki, pieczony filet z mintaja, surówka z kapusty kiszonej, kompot z aronii

Rogal z sezamem, twarożek z miodem, mleko, cząstki owoców: banan, mandarynka, jabłko

Jadlospis na tydzień 19 - 23.02.2018 r.

Poniedziałek 19.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, chleb żytni ze słonecznikiem z masłem, pasztet drobiowy pieczony własnej produkcji, ogórek kiszony, jabłko

Zupa krupnik – pęczak z koperkiem, ziemniaki, kotlet schabowy, marchew z groszkiem, kompot z aronii

Makaron z twarogiem z jogurtem naturalnym, pomarańcza

Wtorek 20.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka grahamka z masłem, kiełbaska z szynki na gorąco, ketchup, papryka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot truskawkowo - żurawinowy

Koktajl z owocami, chrupki kukurydziane, bakalie

Środa 21.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna – mix śniadaniowy, bułka wieloziarnista z masłem, twarożek z jabłuszkiem, marchew do pochrupania

Zupa barszcz czerwony, ryż brązowy, pulpet drobiowy w sosie własnym, surówka z warzyw mieszanych z oliwą z oliwek, woda mineralna z wyciśniętą cytryną z miodem

Obwarzanki własnej produkcji, napar z herbaty miętowej

Czwartek 22.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z makreli wędzonej i twarogu ze szczypiorkiem, pomidor lub ogórek kiszony, kawa biała

Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, roladki schabowe z warzywami, surówka colesław, kisiel wiśniowy

Kasza jaglana z tartym jabłuszkiem

Piątek 23.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem, schab z komina, polędwica drobiowa z kurczaka, jajko gotowane, ser żółty, sałata, rzodkiewki, szczypior, papryka, pomidor

Zupa krem z zielonego groszku, kluski leniwe z polewą jogurtowo- owocową, kompot wiśniowo - malinowy

Wafel ryżowy, bukiet owocowy

Jadłospis na tydzień 12 - 16.02.2018 r.

Poniedziałek 12.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista z masłem, twarożek z rzodkiewką, marchew do pochrupania, herbata z cytryną

Zupa krupnik z zieleniną, ziemniaki, bigos z mięsem i kiełbaską, kompot z aronii

Chrupki kukurydziane, jogurt owocowy, jabłko

Wtorek 13.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, schab krotoszyński, udziec indyczy pieczony, papryka żółta, pomidor, kawa biała

Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki, porcja mięsa z kurczaka, surówka z rzepy i marchwi ze śmietaną, kompot truskawkowo - jeżynowy

Ciasteczka zbożowe, jogurt bananowy własnej produkcji na bazie jogurtu naturalnego

Środa 14.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka zwykła z masłem, ser żółty, pomidor, kakao, mandarynka

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

Budyń śmietankowy z brzoskwinią

Czwartek 15.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, rogal z sezamem i serkiem waniliowym, pomarańcza

Zupa rosół z makaronem, ziemniaki, podudzie z kurczaka, marchew duszona z groszkiem, kisiel truskawkowy z jabłkiem

Ciasto muffinkowe z wiśniami, mleko

Piątek 16.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni z masłem, szynka drobiowa, kiełbasa żywiecka, papryka, szczypior, kawa biała

Zupa grochowa, ziemniaki, kotlet jajeczno – pieczarkowy, surówka z buraczków, kompot wieloowocowy

Chałka drożdżowa z masłem, kakao, owoc

Jadłospis na tydzień 5 - 9.02.2018 r.

Poniedziałek 05.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka z dynią z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną

Zupa szpinakowa z jajkiem, ziemniaki, gałka mięsno – drobiowa, surówka z kapusty czerwonej i marchwi, kompot z owoców mieszanych

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem polany bitą śmietaną

Wtorek 06.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, szynka luksusowa, kiełbaska drobiowa z kurczaka, sałata, papryka, kawa biała

Zupa fasolowa, ziemniaki, sznycel drobiowy panierowany w otrębach żytnich, surówka z marchewki i jabłka, kisiel cytrynowy

Rogal z sezamem, serek Danio, herbatka z imbirem

Środa 07.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z makaronem, bułki mieszane z masłem, ser twarogowy z miodem, kalarepa do pochrupania

Zupa buraczkowa, kasza bulgur, sztuka mięsa z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i szczypioru z jogurtem naturalnym, kompot agrestowy

Sałatka owocowa, ciasteczka owsiane

Czwartek 08.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorem, bawarka, owoce

Zupa ogórkowa lub kapuśniak, spaghetti bolognese, jogurt, kompot wieloowocowy

Faworki drożdżowe własnej produkcji, mleko

Piątek 09.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Owsianka na mleku, chleb żytni z masłem, szynka gotowana, rzodkiewka, sałata, pomidor

Zupa z czerwonej soczewicy, naleśniki z twarogiem, rodzynkami i polewą jogurtowo – śmietanową, kompot z czarnej porzeczki

Chleb mieszany z masłem, pasta rybna z makreli wędzonej, ogórek kiszony, kawa biała

Jadłospis na tyudzień 29.01 - 02.02.2018 r.

Poniedziałek 29.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka z ziarnami z masłem, twarożek z jabłkiem

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, klops pieczony, surówka z kapusty świeżej, marchwi i prażonych pestek dyni z oliwą z oliwek, kisiel truskawkowy

Chrupki kukurydziane, jogurt owocowy własnej produkcji na bazie owoców mrożonych

Wtorek 30.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, wędlina, jajko krojone, ser żółty, pomidor, papryka, kawa biała

Zupa krupnik z pęczakiem, knedle z mięsem polane cebulką, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

Budyń śmietankowy, banan

Środa 31.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z makaronem, bułka zwykła z masłem, kiełbasa szynkowa, polędwica sopocka, pomidor, rzodkiewki

Zupa rosół z makaronem, ziemniaki, pieczone podudzie z kurczaka, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowo - jeżynowy

Chałka drożdżowa z masłem, kakao

Czwartek 01.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, jajecznica na parze ze szczypiorem, ogórek kiszony, kawa biała

Zupa porowo – serowa, kasza jęczmienna, gulasz mięsny z indyka, surówka z buraczków, kompot z czarnej porzeczki

Kasza jaglana z musem owocowym, mandarynka

Piątek 02.02.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka z dynią z masłem, kiełbaska z szynki na gorąco, ketchup, papryka, ogórek kwaszony, herbata z cytryną

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, ziemniaki, ryba pieczona, surówka wielowarzywna, kompot z aronii

Rogal maślany z masłem, jogurt owocowy, herbata z imbirem

Jadłospis na tydzień 22 - 26.01.2018 r.

Poniedziałek 22.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami Corn Flakes, rogal z masłem, ser żółty, pomidor

Zupa kapuśniak, ziemniaki, sznycel drobiowy w sosie własnym, marchewka duszona z groszkiem, kompot owocowy

Kasza manna z musem owocowym, mandarynka

Wtorek 23.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, jajko krojone na sałacie z papryką, kawa biała

Zupa buraczkowa, kartacze z mięsem polane cebulką, kompot truskawkowo - jeżynowy

Bułka zwykła z masłem, serek waniliowy, herbata z cytryną, jabłko

Środa 24.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor, kawa biała

Zupa grochowa, kasza bulgur, zraziki siekane z wołowiny, surówka jarzynka z buraczków, kisiel cytrynowy

Ciasto muffinkowe własnej produkcji, kawa biała, owoc

Czwartek 25.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka wieloziarnista z masłem, pasztet domowy własnej produkcji, kawa biała, jabłko

Zupa ogórkowa, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot z czarnej porzeczki

Makaron z twarogiem polany bitą śmietaną

Piątek 26.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną, chleb mieszany z masłem, filet wędzony z indyka, kiełbaska drobiowa, papryka, pomidor

Zupa z czerwonej soczewicy, naleśniki z twarogiem, kompot z owoców leśnych

Chleb żytni z masłem, pasta rybna z makreli wędzonej, ogórek kiszony, kawa biała

Jadłospis na tydzień 15 - 19.01.2018 r.

Poniedziałek 15.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, rogal z masłem, ser żółty, pomidor, jabłko

Zupa porowo – szpinakowa z jajkiem, kasza jęczmienna, klopsiki drobiowo – wieprzowe w sosie pomidorowym, surówka z kapusty świeżej, marchwi, natki pietruszki z oliwą z oliwek, kompot agrestowy

Chleb wiejski z masłem, pierś opiekana z indyka, kawa biała

Wtorek 16.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka grahamka z masłem, schab krotoszyński, polędwica sopocka, papryka, ogórek świeży, kawa biała

Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki, udziec indyczy duszony w warzywach, surówka z selera, marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot z czarnej porzeczki

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem

Środa 17.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na parze ze szczypiorem, kawa biała, owoc

Zupa krupnik z zieleniną, ziemniaki, kotlet schabowy z fileta kurczaka, surówka jarzynka z buraczków, kisiel cytrynowy

Pączki liliputki z twarogiem, herbata z cytryną, mandarynka

Czwartek 18.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z kaszą jaglaną, pieczywo żytnie z masłem, szynka z kurczaka, kiełbasa krakowska sucha, sałata, rzodkiewki, papryka żółta, pomidor

Zupa – krem z zielonego groszku, ziemniaki, zrazy zawijane lub de volaille z serem żółtym i pietruszką, surówka z kapusty kiszonej lub surówka wielowarzywna, kompot owocowy

Serek Bakuś, chrupki kukurydziane, owoc

Piątek 19.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułeczki mieszane z masłem, kiełbaska z szynki na gorąco, ketchup, pomidor, kakao naturalne na mleku  

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot truskawkowo - jeżynowy

Paluch maślany, kawa zbożowa na mleku, pomarańcza

Jadłospis na tydzień 8 - 12.01.2018 r.

Poniedziałek 08.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z makaronem, rogal z masłem i serkiem waniliowym, marchew do pochrupania

Zupa z kluseczkami i koperkiem, kasza jęczmienna, gulasz mięsny, surówka z kapusty czerwonej, marchwi, jabłka z oliwą z oliwek, kompot truskawkowo - jeżynowy

Muffinki własnej produkcji, kawa biała, jabłko

Wtorek 09.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo żytnie z masłem, bułka zwykła, polędwica sopocka, papryka świeża, pomidor, kawa biała

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot wieloowocowy

Kasza jaglana z musem owocowym, mandarynka

Środa 10.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Stół szwedzki: pieczywo mieszane z masłem, wędlina, jajko, ser żółty, kabanosy, sałata, ogórek świeży, rzodkiewki, papryka, kawa biała

Zupa barszcz ukraiński, ryż po azjatycku z kurczakiem, kompot z czarnej porzeczki

Mini bułeczka z twarogiem, herbatka z imbirem i miodem, jabłko

Czwartek 11.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka z ziarnami z masłem, pasztet drobiowy lub kiełbaska z szynki na gorąco, pomidor, ketchup, kakao naturalne na mleku

Zupa rosół z makaronem, ziemniaki, udo kurczęce pieczone, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot z aronii

Budyń śmietankowy z sosem truskawkowym, winogrono

Piątek 12.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb mieszany z masłem, pasta rybna z makreli wędzonej posypana nasionami słonecznika, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Zupa grochowa, pierożki z twarogiem z polewą jogurtowo – owocową, kompot wiśniowo - malinowy

Wafel ryżowy, jogurt owocowy własnej produkcji, pomarańcza

Jadłospis na tydzień 2 - 5.01.2018 r.

Wtorek 02.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb wiejski z masłem, wędlina, ogórek, herbata z cytryną

Zupa jarzynowa z natką pietruszki, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy

Bułka z masłem, ser żółty, pomidor, kawa biała

Środa 03.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, rogal z sezamem z masłem, twarożek z owocami, pomarańcza

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, gałka gotowana w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, prażonych pestek słonecznika, kompot owocowy

Makaron z truskawkami (mrożonymi), herbatka z owoców leśnych

Czwartek 04.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Chleb żytni z masłem, jajecznica na parze ze szczypiorem, ogórek kiszony, kawa biała, jabłko

Zupa ogórkowa z ryżem, kasza gryczana, sznycel z udźca indyka duszony w warzywach, surówka jarzynka z buraczków, kisiel żurawinowy

Chrupki kukurydziane, jogurt naturalny z owocami

Piątek 05.01.2018 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Bułka zwykła z masłem, kiełbaska krakowska sucha, sałata, pomidor, papryka, kawa biała

Zupa krupnik z zieleniną, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki

Rogal zwykły z masłem, kakao, owoc

Zaloguj

Licznik odwiedzin

31326
DzisiajDzisiaj3
WczorajWczoraj25
W tym tygodniuW tym tygodniu3
W tym miesiącuW tym miesiącu1179
Całkowitych odwiedzinCałkowitych odwiedzin31326
Twój adres IP: 54.198.164.83