Poniedziałek 13.11.2017 r. |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Zupa mleczna z płatkami Corn Flakes, bułka z dynią z masłem, szynka z piersi kurczaka, papryka, pomidor malinowy |
Zupa jarzynowa z natką pietruszki, kasza gryczana, porcja mięsa z udźca indyka, surówka z kapusty czerwonej, marchwi z sosem jogurtowo – śmietanowym, kompot z owoców mieszanych |
Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem |
Wtorek 14.11.2017 r. |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Rogal z sezamem z masłem, twarożek z jabłkiem, kakao, marchew do pochrupania |
Zupa porowo – serowa z kluseczkami, ziemniaki, gołąbki mięsno – ryżowe w sosie pomidorowym, kompot agrestowy |
Budyń śmietankowy z pomarańczą |
Środa 15.11.2017 r. |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną, bułka owsiana z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kiełbasa krakowska sucha, pomidor malinowy |
Zupa barszcz czerwony, ziemniaki, sznycel drobiowy panierowany w otrębach pszennych, surówka z kalafiora, marchewki, jabłka z jogurtem greckim, soczek jabłkowy |
Ciasteczka owsiane, bakalie: orzechy włoskie, laskowe, owoce, herbata miętowa |
Czwartek 16.11.2017 r. |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Pieczywo mieszane z masłem, sałatka jajeczna ze szczypiorem i kiełkami posypana nasionami słonecznika, kawa biała, jabłko |
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami razowymi, makaron pełnoziarnisty, kotlet mielony w sosie własnym, surówka jesienna, kompot jabłkowy |
Ciasto – murzynek z powidłami i bakaliami własnego wypieku, kawa biała, owoc |
Piątek 17.11.2017 r. |
||
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Pieczywo żytnie ze słonecznikiem z masłem, pasztet własnego wyrobu, sałata, ogórek, kawa biała, gruszka |
Zupa krupnik – pęczak z warzywami, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kapusty kiszonej, kompot z czarnej porzeczki |
Rogal zwykły z masłem, serek homogenizowany, herbata z cytryną |